Zaječí hazmuk
Zaječí předek, zaječí krev, 2 topinky, červené víno, hovězí polévka, sádlo, 2 lžičky hladké mouky, mletý pepř, špetka šafránu, trochu mletého zázvoru, trochu tlučené skořice, sůl.
Zaječí předek uvaříme ve slané vodě s cibulí, odkostíme, rozemeleme na masovém strojku a vložíme do hovězí polévky, kterou necháme vařit. V malém množství studené hovězí polévky rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do vařící polévky, do níž ještě vmícháme pomalu horké sádlo (velkou lžíci). Okořeníme pepřem, šafránem, skořicí, zázvorem a osolíme. Vznikne hodně hustá kaše, kterou upečeme ve vymaštěném pekáči a podáváme s touto omáčkou: Do zaječí krve přidáme červené víno a svaříme. Přidáme roztlučenou topinku ze žitného chleba a trochu slané hovězí polévky, protlačíme sítem, ochutíme pepřem, šafránem, skořicí a zázvorem a povaříme.