Vrány v jíše na způsob tetřeva

 

2 tučné vrány, 260 g strouhanky, 4 topinky, zázvor, bílý pepř, libeček, saturejka, 4 l vody, sůl.

 

Vrány stáhneme, vykucháme, uvnitř trochu prosolíme a dáme do horké vody vařit doměkka. (Vaří se až 12 hodin). Uvařené vrány vyjmeme, odřízneme křídla a krky, vykostíme je a s vařenými žaludky umeleme na masovém strojku. Maso spojíme jemnou strouhankou a hrubým sítem prolisujeme do polévky z vran. Polévku zahustíme tlučenými topinkami, dosolíme a okořeníme tlučeným zázvorem, případně bílým pepřem, libečkem a zelenou saturejkou. Vrány naporcujeme, polijeme jíchou z polévky a podáváme s černým chlebem nebo s pohankovými knedlíky.