Srnčí kýta s aspikem

 

600 g srnčí kýty, 160 g slaniny, 100 g cibule, citron, 80 g másla, 40 g kaparů, 250 g hotového aspiku, bobkový list, sůl, tymián.

 

Naloženou nebo odleželou srnčí kýtu očistíme, protkneme slaninou, osolíme, opepříme a vložíme na pekáč. Pak přidáme tymián, bobkový list, pokrájenou cibuli, citronovou kůru, kapary, podlijeme vodou a dáme péci. Pečeni obracíme, aby byla propečená. Hotovou kýtu nakrájíme na plátky, složíme na mísu a ozdobíme citronem krájeným na kolečka. Aspik rozsekáme a utvoříme z něj kolem plátků věnec. Dáme pozor, aby se studený aspik nedotýkal horké pečeně, aby před podáváním neroztál. Omáčku podáváme zvlášť.