Medovník anglický
Do 1 kg rozehřátého medu dáme 250 g másla a dobře promícháme. Potom přidáme ze dvou citronů šťávu a 1 kg mouky. Těsto na vále dobře vypracujeme, rozválíme a tvořítkem vypichujeme různé tvary, které na pomaštěném plechu v mírné teplé troubě pečeme. Upečené medovníky namáčíme v různých polevách:
Poleva čokoládová
Jakmile se začne vařit 140 g cukru s 5 lžícemi vody, vmícháme do ní 2 tabulky změklé čokolády a necháme vařit za stálého míchání tak dlouho, až je hladká a lesklá.
Led bílý
250 g práškového cukru, 1 bílek, z ½ citronu šťávu mícháme tak dlouho, až úplně zbělá. Pa s ním ihned poléváme.
Led jahodový
200 g práškového cukru umícháme s tuhým sněhem z 1 bílku a nakonec přimícháme 2 lžíce jahodové šťávy.