Kyselice z lína

 

1,5 l vody, 600 g lína, 3 telecí nožky, 1 dl dezertního bílého vína, 10 g medu 30 g vlašských ořechů, 20 g sušených višní, 50 g cibule, 5 zrnek pepře, 4 zrnka hřebíčku, špetka mletého zázvoru, 1 cl octa, ½ citronu, sůl.

 

Telecí nožky rozsekáme a dáme zvolna vařit do osolené vody asi na ¾ hodiny. Pak je vybereme, do vývaru přidáme krájenou cibuli, koření, citron, víno a vložíme očištěné líny. Vše necháme asi ½ hodiny zvolna vařit. Pak líny opatrně vyjmeme, stáhneme kůži, vykostíme a vývar, jehož je málo a musí rosolovat, procedíme. Na mísu urovnáme kousky lína, krájené ořechy a pecek zbavené višně. Vývar ochutíme octem, přelijeme na rybu a necháme v chladu ztuhnout. Vychladlou kyselici nakrájíme na porce a podáváme s plátky citronu.