Telecí uši s brzlíkem smažené

 

na rendlík dáme kus másla, drobně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku, půl celeru, kořínek mrkev a petržele, vše drobně rozkrájené. Na to vložíme 4 složené telecí uši a 2 telecí očištěné brzlíky, zalijeme asi 11/2 l vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit. Brzlíky vybereme dříve, protože jsou dříve měkké než uši. Když pak i uši jsou měkké, pokrájíme brzlíky na malé kostky a uši na nudličky. Na rendlík dáme 2 hrstě strouhané, v mléce hodně namočené žemle a necháme je na plotně rozvařit v hustou kaši. Do kaše pak vmícháme rozkrájené uši a brzlíky, zamícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše přidáme 4 žloutky, trochu tlučeného květu, lžíci vývaru, v němž se uši a brzlík vařily, osolíme a nakonec vmícháme ze dvou bílků sníh. Obyčejné oplatky rozkrájíme na čtverce a zvlhčíme je rozšlehaným bílkem. Na každý čtverec klademe lžičku směsi, přeložíme, konce smáčkneme dohromady, aby nádivka nevytekla. Závitky omočíme ve vejci, obalíme ve strouhané housce a smažíme v horkém omastku do zlatova. Podáváme s každou zeleninou.