Kyselice z telecích a vepřových noh
1 ½ l vody, 500 g vepřového kolena, 3 telecí nožičky, 2 vařená vejce, 10 g sušených hub, 3 cl octa, 3 g koriandru, 3 g kmínu, 3 g zázvoru, 5 g pepře, 80 g mrkve, 100 g cibule, 80 g petržele, 2 dl bílého vína, sůl.
Vepřové koleno a telecí nožky vaříme s kořenovou zeleninou, kmínem, houbami, koriandrem a solí doměkka. Měkké maso vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme na kousky zároveň s vařenými vejci, zeleninou a houbami. Vývar procedíme (nesmí ho být mnoho), nalijeme na maso, vejce, zeleninu a houby, okořeníme pepřem a zázvorem, podle chuti přisolíme, přidáme bílé víno, ocet a vše přivedeme do varu. Povařené nalijeme do tvárnice a dáme ztuhnout. Krájíme na porce a podáváme s plátky citronu nebo se strouhaným křenem.