Beránčí pečeně nadívaná

 

Jehněčí hrudí, 100 g másla na pečení, 60 g slaniny na pečení.

Nádivka: celá jehněčí játra, 50 g másla, 25 g cibule, 40 g slaniny, 1 vejce, 20 g česneku, 30 g jader vlašských ořechů, špetka pepře, šalvěje, anýzu, zelená petržel, sůl.

 

Jehněčí hrudí vykostíme, uděláme kapsu a naplníme nádivkou: Játra z jehněte rozsekáme, dáme na máslo, přidáme strouhanou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, a vše zahřejeme, pak přidáme vejce a necháme na ohni srazit. Osolíme, okořeníme tlučeným pepřem, šalvějí, anýzem a podle chuti přidáme na nudličky krájený česnek, sekaná jádra vlašských ořechů, zelenou petrželku a promícháme. Hrudí naplníme, zašijeme, osolíme a pečeme na másle a krájené slanině.