Hřibové šišky v másle

 

500 g tvrdších druhů hub, 150 g cibule, 50 g slaniny, 50 g sádla, tlučený pepř, na špičku nože muškátový květ, 100 g bílé strouhané housky, 150 g mouky, 3 vejce, špetka sekaného kmínu, 200 g másla, špetka majoránky, sekaná zelená petržel, sůl.

 

Houby nakrájíme na malé kousky, dáme na zpěněnou cibulku se slaninou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, kmínem, pepřem, majoránkou a pod pokličkou rychle podusíme. Pak přidáme strouhanou housku, sekanou petrželku, asi polovinu mouky, dobře promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty dáme vejce, znovu promícháme a tvoříme malé šišky, které obalujeme v mouce a smažíme v horkém másle.