Slepice na topinkách
800 g slepice, 150 g jader vlašských ořechů, 200 g másla, 50 g rozinek, 5 vajec, 3,5 dl sladké smetany, 20 g strouhané housky, ½ dl bílého přírodního vína, 5 g strouhaného zázvoru, 5 g pepře, zelená petržel, 200 g bílé housky na topinky, sůl.
Očištěnou slepici vaříme v osolené vodě s veškerou zeleninou a kořením. Měkkou slepici vyjmeme, stáhneme kůži a maso nakrájíme na úhledné kousky. Měkkou kůži jemně rozsekáme a smícháme s polovinou krájených vlašských ořechů, rozinkami, sekanou zelenou petrželkou, zázvorem, pepřem a smetanou, do níž jsme rozšlehali 4 žloutky a přidali jemně strouhanou bílou houskou. Směs narovnáme na topinky, které jsme opekli na másle. Na směs položíme krájené slepičí maso pokapané bílým vínem a přelijeme ušlehanými bílky z vajec, do nichž jsme přidali smetanu a žloutek. Posypeme zbytkem sekaných jader vlašských ořechů a zapečeme.