Husí krev dušená s vejci

 

čerstvou husí krev semeleme na masovém strojku, přidáme 100 g strouhané housky, 1 dl mléka a necháme rozvařit. Zvlášť si na pánvičce rozpustíme 120 g sádla, přidáme jednu větší strouhanou cibuli, necháme zpěnit, okořeníme pepřem, zázvorem a třeným česnekem. Vše přidáme ke krvi a znovu přemeleme na masovém strojku. Do směsi pak přidáme 3 rozšlehaná vejce, 40 g strouhané housky, osolíme, dobře promícháme a dáme do kamenného hrnce, jehož stěny jsme vytřeli sádlem a vysypanou strouhanou houskou. Přiklopíme poklicí, jejíž lem jsme potřeli řídkým moučným těstíčkem. (Z hladké mouky, vejce a vody). Hrnec dáme do kastrolu s horkou vodou a vložíme do rozehřáté na 10 – 30 minut. Hotové krájíme na porce a poléváme máslem.